Skip to content

Vernieuwde opleiding Timmeren

6x meer regie voor jou als docent

Meer regie voor de docent: dat is één van de bouwstenen van onze vernieuwde opleiding Timmeren. We leggen graag aan je uit hoe we dit vormgeven en wat dit voor jou betekent als je werkt met deze methode.

Beeldschermonderwijs

Voor we zijn gestart met het vernieuwen van de opleiding Timmeren, hebben we onderzoek gedaan onder onze gebruikers. Eén van de ontwikkelingen die docenten zien: onderwijs vindt meer en vaker achter de computer plaats. Niet alleen vanwege de coronacrisis waar het noodgedwongen was, ook daarvoor. Digitaal onderwijs wordt in steeds meer vormen aangeboden. In principe een goede ontwikkeling. Het nadeel: het leidt vaak tot een meer passieve rol voor jou, de docent. Daarom willen we de docent meer regie geven.

Kan dat niet anders?

De vraag was: kunnen we naar (een combinatie van) leermiddelen toe die ervoor zorgen dat er meer regie is voor de docent? Meer inzicht in de voortgang van de individuele student, maar vooral meer mogelijkheden om op individueel niveau de begeleiding te bieden die iedereen nodig heeft. Extra begeleiding voor de student die moeite heeft met specifieke onderdelen en extra uitdaging voor hen die fluitend door de opleiding gaan.

Meer regie voor jou als docent

Regie een belangrijke bouwsteen in de vernieuwde leermiddelen voor de opleiding Timmeren op niveau 2. Hoe zetten we jou als docent centraal? Op in ieder geval deze 6 manieren:

  1. Je werkt met een onderwijsprogramma dat gericht is op het kwalificeren van studenten.
  2. De onderwijsmethode is gebaseerd op een didactische aanpak die (wetenschappelijk) bewezen aanzet tot leren en ontwikkelen.
  3. Je volgt de ontwikkeling van je studenten op de voet door het toegankelijke portfolio en kunt zo eenvoudig bijsturen met passende begeleiding en extra ondersteuning.
  4. De leermiddelen sluiten perfect aan op de beroepspraktijkvorming (BPV). Voorbereiding, uitvoering en begeleiding verlopen zo doeltreffend.
  5. Je beschikt altijd over examens die aansluiten op uitstroomeisen én voldoen aan toetstechnische eisen.
  6. Bij de nieuwe leermiddelen hoort ook een nieuwe docentenomgeving. Een online toolbox speciaal samengesteld voor jou. Hierin vind je extra materialen, praktijkvoorbeelden en verdiepingsmethoden die je flexibel in kunt zetten, specifiek afgestemd op de leervraag van jouw studenten.

Kortom, alles in 1 pakket om jou als docent een centrale rol te geven! 

Erik-Meijering

Erik Meijering
Directeur-bestuurder Concreet
erik.meijering@concreetonderwijsproducten.nl06 5169 8468

Iets vragen? Neem contact op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.