Skip to content

Nieuwe onderwijsproducten voor Machinist Grondverzet

Deelnemers aan de opleiding Machinist Grondverzet kunnen vanaf komend schooljaar gebruik maken van de nieuwe leermiddelen en examens die hiervoor worden ontwikkeld.

Deelnemers aan de opleiding Machinist Grondverzet kunnen vanaf komend schooljaar gebruik maken van de nieuwe leermiddelen en examens die hiervoor worden ontwikkeld. Bij aanvang van het schooljaar is het digitale lesmateriaal voor twee van de vijf leereenheden beschikbaar. Eind februari 2018 zijn de lesstof en de examens voor alle leereenheden klaar voor gebruik. Deze planning heeft Concreet afgestemd met de roc’s die de opleiding Machinist Grondverzet aanbieden.

Leereenheden voor de opleiding Machinist Grondverzet

De opleiding Machinist Grondverzet bestaat uit vijf leereenheden: Grondverzet voorbereiden, Grondverzet uitvoeren, Hijsen met grondverzet, Grondverzet onderhouden en Grondverzet reparatie.

Grondverzet voorbereiden en grondverzet uitvoeren

Voor de leereenheden Grondverzet voorbereiden en Grondverzet uitvoeren is per 1 september 2017 de lesstof beschikbaar in de digitale omgeving. Vanaf 1 oktober kunnen de deelnemers deze leereenheden examineren, in de praktijk en in de theorie. Ook is op deze datum de opdrachtenmap voor deze leereenheden klaar.

Overige leereenheden tussen november en februari

De volgende leereenheid die Concreet oplevert is Hijsen met grondverzetmachines. De digitale lesstof is per 1 november beschikbaar, de examens en de aanvullingen voor de opdrachtenmap uiterlijk 30 november. Op 10 januari staat de digitale lesstof voor de laatste twee leereenheden Grondverzetmachines onderhouden en Grondverzet reparaties in de leeromgeving. De examens en de aanvullingen voor in de opdrachtenmap volgen uiterlijk eind februari.

Nieuwe digitale leeromgeving

Voor Machinist Grondverzet hebben de roc’s en Concreet Onderwijsproducten gekozen voor een nieuwe digitale leeromgeving. Daarbij is het gemak van de deelnemer als uitgangspunt genomen. In tegenstelling tot de digitale leeromgeving Bouwinfranet, kent deze omgeving geen didactische ondersteuning. Wel geeft het de leerling snel en overzichtelijk toegang tot alle theoretische lesstof. Deze lesstof is verrijkt met video’s, foto’s en tekeningen. De foto’s en tekeningen kunnen bovendien vaak vergroot op het scherm worden weergegeven. Ook bevat de omgeving een uitstekende zoekfunctie, waardoor de deelnemer over elk onderwerp in een keer alle relevante lesstof kan vinden.

Abonnement op leeromgeving

Voor de deelnemers is de nieuwe digitale leeromgeving een meer voordelige optie dan het meer uitgebreide Bouwinfranet. Ook is ervoor gekozen om toegang tot de leeromgeving aan te bieden in abonnementsvorm. Elk jaar betaalt de leerling voor de licentie die hem of haar twaalf maanden toegang geeft tot alle lesstof. Indien de deelnemer de opleiding eerder afrond, of stopt, kan hij dit abonnement jaarlijks opzeggen en dus besparen op de kosten.

Ondersteuning vanuit de trajectmap

Bij aanvang van het schooljaar ontvangt de deelnemer een trajectmap waarin grotendeels de documenten zitten die betrekking hebben op de oude examens en lesstof. Waar deze vernieuwd moeten worden, zoals bijvoorbeeld de omschrijvingen van de lesstof, worden deze toegevoegd aan de digitale leeromgeving. De deelnemer hoeft uitsluitend die documenten uit te printen die hij nodig heeft op de bouwplaats.
Erik-Meijering

Erik Meijering
Directeur-bestuurder Concreet
erik.meijering@concreetonderwijsproducten.nl06 5169 8468

Benieuwd hoe Concreet jou kan helpen met een project? Neem dan contact op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mogen we een paar minuten van je tijd?
We gaan deze website vernieuwen en verbeteren en horen graag van jou waar we rekening mee moeten houden.