Skip to content

Concreet Onderwijsproducten is gecertificeerd examenleverancier

Concreet Onderwijsproducten heeft van Kiwa Nederland het certificaat ontvangen met de verklaring dat we gecertificeerd examenleverancier zijn op basis van de nieuwe norm voor leveranciers in het mbo.

Concreet Onderwijsproducten heeft van Kiwa Nederland het certificaat ontvangen met de verklaring dat we gecertificeerd examenleverancier zijn op basis van de nieuwe norm voor leveranciers in het mbo.

Wij zijn erg blij met dit certificaat. Het is inmiddels het zesde opeenvolgende certificaat. Dit bevestigt opnieuw dat het mbo en de sector in de bouw en infra in staat zijn om gezamenlijk en duurzaam, kwalitatieve examens te construeren, gedurende een periode van twintig jaar, na audits door verschillende partijen en op basis van steeds nieuwe eisen.

De sector bouw en infra heeft de komende jaren veel medewerkers nodig die over vakmanschap beschikken, veilig werken, mondig zijn en ook zelf nadenken over hun duurzame inzetbaarheid. Een goede vakopleiding is hiervoor een belangrijke basis. Het waarderen van de opleidingsresultaten van leerlingen en werknemers met behulp van representatieve gecertificeerde examens is hierbij van groot belang.

Dat cao-partijen bouw en infra het belangrijk vinden dat deze examens worden gebruikt hebben ze recent laten weten door het basispakket van Concreet de komende drie schooljaren – naast een inhoudelijk aantrekkelijk aanbod – financieel nog betaalbaarder te maken. Met de eerder gemelde vergoeding van 50% komt het tarief de komende schooljaren op € 27,50. Deze afspraak is vastgelegd in de cao voor de bouw en infra.

Voor Concreet is het certificaat uiteraard geen reden om achterover te leunen. Zoals u van ons gewend bent, gaan wij samen met de roc’s en de sector door om de kwaliteit van de examinering hoog te houden. Door de examens in verschillende verschijningsvormen (methodemix) aan te bieden, vergroten we de herkenbaarheid en toepasbaarheid. Uiteindelijk zijn ze altijd representatief voor vakmanschap, zodat niet alleen vandaag maar ook in de toekomst instromers en werknemers in onze sector zich staande (weten te) houden.

Erik-Meijering

Erik Meijering
Directeur-bestuurder Concreet
erik.meijering@concreetonderwijsproducten.nl06 5169 8468

Benieuwd hoe Concreet jou kan helpen met een project? Neem dan contact op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.