Skip to content

Concreet voor:

Leermeesters

Dankzij de begeleiding van een leermeester heeft de student uiteindelijk zoveel vaardigheid dat hij zelfstandig aan de slag kan. Het praktijkexamen in het leerbedrijf is net zo goed een prestatie van de leermeester als van de student. Als leermeester is het daarom wel van belang dat je altijd up to date blijft over de laatste ontwikkelingen. Concreet kan jou daar perfect bij helpen!

Wat Concreet voor Leermeesters kan betekenen:

Ondersteuning bij opleiden

De beste begeleiding voor studenten begint bij de beste begeleiding voor leermeesters.

doc_icon

(Digitale) onderwijsproducten

Met de Trajectmap houd je studenten op koers voor examinering.

Kwaliteitsbewaking

Steekproefsgewijs controleren we examens op de bouwplaats zodat jij als leermeester gewoon examinator kan zijn.

Leermeestercursus

Studenten in je bedrijf introduceren, begeleiden en opleiden zijn belangrijke onderdelen in de weg die een student aflegt. Om dit goed te kunnen, is er voor alle leemeesters in de sector een 3-daagse leermeestercursus, aangeboden door Volandis. Eens per twee jaar is er een verplichte nascholing om je rol als leermeester up to date te houden. Ook ROC’s en opleidingsbedrijven helpen bij de verdere professionalisering van leermeesters. Concreet zorgt voor de ondersteunende producten die helpen bij het dagelijks gebruik van de trajectmap.

Trajectmap & app

Om de student gestructureerd op te leiden, biedt Concreet een Trajectmap aan die de student ontvangt aan het begin van zijn opleiding. Met de Trajectmap houd je grip op de voortgang van de student en bepaal je gemakkelijk welke opdrachten gedaan moeten worden. Er is ook een digitale versie van de map beschikbaar, waar met behulp van een login de leermeester samen met de student toegang heeft tot de digitale versie. Met behulp van een speciaal voor leermeesters ontwikkelde app kan er snel en gericht tussentijds worden beoordeeld of de student zich ontwikkelt in de gewenste richting. Ook het ROC kan altijd meekijken en in overleg bijsturen.

Steekproeven

Heel gebruikelijk in onze sector is dat examens op de bouwplaats kunnen plaatsvinden. Belangrijk is dan wel dat de leermeester op dat moment examinator is. Het ROC moet bepalen of dit examen goed verloopt en of alle betrokkenen bekwaam zijn.. De kwaliteit en het niveau van het examen moeten op orde zijn en de onafhankelijke beoordeling moet geborgd zijn. Voor verschillende scholen voert Concreet steekproefsgewijs controles uit of examens op de bouwplaats goed verlopen. Omdat het examen vooraf gemeld moet worden, kan onze medewerker validering examinering u onaangekondigd komen bezoeken. Naast de onafhankelijke beoordeling zal hij u ook adviseren als u vragen heeft over uw rol als examinator.

Producten van morgen, waar we vandaag mee bezig zijn.

man_with_VR

Concreet product:

VIRTUAL REALITY

In 2018 zijn we gestart met het in Virtual Reality ontwikkelen van het project Hoevelaken. Met behulp van een VR-bril kun je bijna letterlijk door deze woning lopen. Ook zijn er 13 bouwkundige details in 3D te bekijken en op te bouwen. Handig op je eigen mobiel!

construction_woman_with_tablet

Concreet product:

DIGITALE TRAJECTMAP

Via de digitale trajectmap kunnen docenten en begeleiders op het ROC en het opleidingsbedrijf nog beter de ontwikkeling van de student volgen en bijsturen als dat nodig is. Studenten kunnen digitaal foto’s uploaden in de trajectmap zodat ze kunnen laten zien waar ze mee bezig zijn.

Wil je weten hoe je kunt werken met de Digitale Trajectmap, inloggen op het Examenplatform Bouw en Infra of de app? Er zijn verschillende instructiefilmpjes beschikbaar die stap voor stap door de systemen gaan. 

Instructiefilmpjes – Weten hoe het werkt… 

 

Concreet Onderwijsproducten

Bouw & Infra Park

Ceintuurbaan 2  |  3847 LG Harderwijk

0341 499 400

info@concreetonderwijsproducten.nl

*Geef bij de portier aan dat je voor ons komt

Meer weten of wil je een vraag stellen? Neem dan contact met ons op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.