Docentendag 2020

Op de jaarlijkse Docentendag praten we jou en je vakgenoten bij over de ontwikkelingen in ons werk. Er is ruimte om ervaringen uit te wisselen én we organiseren boeiende workshops.

Docentendag – 05 februari 2020

Goed lesmateriaal helpt om de makers van morgen op te leiden tot vakmensen die hun vak verstaan. Daar geloven we in bij Concreet en daar werken we dagelijks aan met een gemotiveerd team. Jaarlijks organiseren we een Docentendag voor docenten én instructeurs die werken met onze producten. Op de Docentendag praten we jou en je vakgenoten bij over de productontwikkelingen. Er is ruimte om ervaringen uit te wisselen én we organiseren boeiende workshops.

De Docentendag vindt plaats op 05 februari 2020 in Hotel Papendal in Arnhem. Ben jij erbij? Het thema van deze dag is:

Maak je onderwijs

Voor de makers van morgen

Programma

09:00 uur                  Ontvangst in Hotel Papendal
09:30 – 10.00 uur      Welkom door directeur bestuurder Erik Meijering in samenwerking met Bert Boeijink
10.15 – 11.15 uur         Workshop ronde 1
11.30 – 12.30 uur       Workshop ronde 2

12.30 – 13.30 uur       Lunch

13.45 – 14.45 uur       Workshop ronde 3
14:45 –                       Afsluitende borrel

Workshops

Tijdens deze Docentendag organiseren we 3 workshoprondes. Alle workshops duren 1 uur (1 ronde), met uitzondering van de workshop “Bouwen aan effectieve didactiek”. Deze workshop duurt twee rondes. Workshop 6 en 7 zijn met name interessant wanneer je werkzaam bent in de infrasector.

Er zijn al veel aanmeldingen voor de Docentendag, een aantal workshops zit helaas al vol.

#1. Bouwen aan effectieve didactiek = Vol
In deze 2 uur durende workshop ontdek je de nieuwe generatie leermiddelen. Aan de hand van een interactief spel ga je aan de slag en ervaar je hoe je onze leermiddelen kunt gebruiken en jouw studenten kunt ondersteunen bij het leren.

#2. Welke route loopt jouw student?
De Digitale Trajectmap en bijbehorende app zijn een leidraad om de student gericht naar het examen te begeleiden. Een “routeplanner voor de opleiding”. Verschillende gebruikers delen hun ervaringen en beantwoorden jouw vragen over het gebruik van deze middelen.

#3. Examineren met de bundels van Concreet
Het aanbod aan exameninstrumenten van Concreet is de afgelopen jaren verbreed. Hierdoor is het mogelijk om de gewenste examenmix te kiezen. Aan de hand van praktische cases (her)ontdek je welke mogelijkheden er zijn en hoe je deze succesvol aan laat sluiten bij jullie visie op opleiden en examineren. De cases worden gepresenteerd door roc’s die inmiddels ervaring hebben in het kiezen en gebruiken van de examenmix.

#4. Veiligheid… oké… en nu?
Dat veiligheid een belangrijk thema is in onze sector begrijpt iedereen. Maar hoe gaan we van “weten” naar “doen”? De Veiligheidsmodule legt de link. De veiligheidsmodule bestaat uit 3 onderdelen: een persoonlijkheidstest, een online leeromgeving (met opdrachten en achtergrondinformatie) én een app met praktijkopdrachten voor de student. Ontdek hoe andere je de veiligheidsmodule een succesvol onderdeel van je opleidingsprogramma maakt. Er is een veiligheidsmodule voor de bouw én een module voor de infra.

#5. Soft skills en 21e-eeuwse vaardigheden in het beroepsonderwijs
Voor de maker van morgen is alleen technisch bekwaam zijn niet meer genoeg. Er moet ook gewerkt worden aan 21e-eeuwse vaardigheden, soft skills, beroepshouding etc. Dat is een uitdaging voor het onderwijs! In samenwerking met het onderwijs introduceert Concreet een leermiddelontwerp dat bijdraagt aan de ontwikkeling van deze juist deze vaardigheden. Deze workshop is een preview van het leermiddel. We gaan in op de essentie van dit type leermiddel en de afwegingen die gemaakt zijn in het ontwikkelproces.

#6. Bepaal je positie met gps = Vol
Voor maatvoering in de infrasector is meten met GPS van groot belang. Daarom hebben we het keuzedeel werken met GNSS systemen. Oftewel “positiebepalen met satelliet”. Ga zelf op actieve wijze aan de slag met de apparatuur. De workshop is vooral interessant wanneer je werkzaam bent in de infrasector.

#7. Wegwijs binnen Concreet Leren = Vol
Wil je meer weten over de ontwikkeling en toepassingsmogelijkheden van de infraopleidingen en keuzedelen binnen het platform Concreet Leren? Meld je dan aan voor deze workshop. Na afloop ben je op de hoogte van alle tips en tricks van het platform.