Skip to content

Een vergoeding van 50% op leermiddelen voor opleidingen in de Bouw & Infra

De sector Bouw & Infra staat voor een bijzondere opgave. De vraag naar goed opgeleide vakmensen stijgt. Werkgevers en vakbonden bogen zich eerder over dit vraagstuk en bespraken wat zij kunnen doen om deze enorme opgave in te vullen. Eén van de maatregelen bespreken we hier.

Eén van die maatregelen is namelijk het instellen van een vergoeding van 50% korting op de aanschafprijs van leermiddelen voor de sector Bouw & Infra.  
De maatregel werd opgenomen in de CAO voor buow en infra en zou in eerste instantie gelden voor 3 jaar, t/m schooljaar ’20/’21. Maar goed nieuws: De maatregel is verlengd en geldt ook voor schooljaar ’21/’22.

De vergoeding wordt niet alleen toegepast op lesmethodes, trajectmappen en keuzedelen, maar ook op losse leermiddelen.

Direct voordeel

Bij bestellingen in de webshop van Concreet Onderwijsproducten ontvangt de besteller direct een korting van 50%. Ook studenten die doorstromen maken gebruik van de maatregel.

Examinering

De cao-partijen Bouw & Infra hebben ook afgesproken dat het tarief voor het basispakket Examinering een vergoeding zal kennen van 50%. Uiteraard blijft het pakket inhoudelijk ongewijzigd. De vergoeding is van toepassing op de opleidingen die vallen binnen het werkingsgebied van de cao Bouw en Infra. In het aanbod van Concreet betreft het een 31-tal opleidingen.

Effect

Het doel van van deze maatregel is om een positieve bijdrage te leveren aan de groei van het aantal jongeren dat kiest voor een  vakopleiding, baan, en toekomst in de sector Bouw en Infra.


Wil jij de kortingsregeling onder de aandacht brengen van je studenten of andere geïnteresseerden? Download dan onderstaande flyer of poster, je kunt deze vrij gebruiken en verspreiden.

Download de flyer hier

Download de poster hier

 

Erik-Meijering

Erik Meijering
Directeur-bestuurder Concreet
erik.meijering@concreetonderwijsproducten.nl06 5169 8468

Benieuwd hoe Concreet jou kan helpen met een project? Neem dan contact op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.