Skip to content

Zijn jouw studenten arbeidsmarktproof?

Met een gastles leren jouw studenten alles wat ze moeten weten voor een zelfverzekerde start op de arbeidsmarkt.

Starten op de arbeidsmarkt

Als docent doe jij er alles aan je studenten klaar te maken voor een baan in de bouw- of infrasector. Ze volgen lessen op school en leren veel in de praktijk. Inhoudelijk zijn ze met een diploma op zak klaar om aan de slag te gaan met het echte werk. Een start op de arbeidsmarkt dus. Maar hoe zit die arbeidsmarkt precies in elkaar?

Gastles voor jouw studenten

Bij FNV weten ze daar juist alles van! Sterker nog, FNV heeft een heel team gastdocenten dat jouw studenten daar graag meer over vertelt. In de gastlessen Klaar voor de arbeidsmarkt! en Power op de werkvloer gaat de gastdocent op een boeiende en interactieve manier met jouw studenten aan de slag over wat ze kunnen verwachten als ze starten met werken. Verschillende vragen komen aan bod, denk aan: Welke rechten en plichten heb je als je een arbeidsovereenkomst sluit? Wat is een CAO? Welke loonvormen zijn er? En wat kun je doen als je tegen een probleem aan loopt op je werk? Zo worden ze in no-time arbeidsmarktproof. En arbeidsmarktproof ga je een stuk zelfverzekerder aan de slag. Wie wil dat nou niet?!

Meer info

De gastlessen worden verzorgd door een team van gastlesdocenten van FNV en zijn gratis aan te vragen. De gastles Klaar voor de arbeidsmarkt! is bedoeld voor laatstejaars BOL-studenten. De gastles Power op de werkvloer voor BBL-studenten uit alle jaren.

De lessen wordt bij voorkeur op locatie verzorgd en sluiten aan bij verschillende dimensies (afhankelijk van de gekozen gastles). Je kunt de gastles bijvoorbeeld plannen bij het vak Loopbaanoriëntatie en burgerschap.

Enthousiast geworden en een gastles plannen? Dat kan via onderstaande button!

Concreet Onderwijsproducten

Bouw & Infra Park

Ceintuurbaan 2 – 80A  |  3847 LG Harderwijk

0341 499 400

info@concreetonderwijsproducten.nl

*Geef bij de portier aan dat je voor ons komt

Heb jij vragen voor Concreet? Neem dan contact met ons op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.