Digitale Trajectmap:

Routeplanner voor de opleiding

Overzichtelijk en gericht werken richting praktijkexamens

Met de Digitale Trajectmap is het nu nog eenvoudiger om op gestructureerde wijze de voortgang van de student te beoordelen op werkzaamheden en op houding en gedrag. De Digitale Trajectmap bevat daarnaast ontwikkelingsgerichte (formatieve) theorie- en praktijktoetsen. De Trajectmap bevat ook een dashboardfunctie waarin studenten, docenten en leermeesters een goed overzicht krijgen van de afgeronde leeractiviteiten en de voortgang van de student.

Meer informatie

Boek icoon

Volledig voortgangsoverzicht van de student, op één digitale plek

Mensen icoon

Overzicht voor de leermeester, ROC en de student

Boek icoon

Beoordelen op werkzaamheden, houding en gedrag

Boek icoon

Effectief werken richting het praktijkexamen of Proeve van Bekwaamheid

Overzichtelijk en inzichtelijk

Video digitale trajectmap

Student, leermeester en docent gezamenlijk aan het werk voor de ontwikkeling van de student

Bijhouden ontwikkeling vakvaardigheden

In de Digitale Trajectmap zijn formulieren opgenomen waarop de student en de leermeester bijhouden welke vaardigheden geoefend zijn. Als de leermeester vindt dat de student klaar is voor het praktijkexamen, vinkt hij dit aan op het formulier. Zo faciliteert de Digitale Trajectmap een verhoogd overzicht over de ontwikkeling en groei van de student. Daardoor is het makkelijk om studenten klaar te stomen voor het praktijkexamen.

Meer lezen?

Beoordelen van gedrag en werkhouding

Behalve vakvaardigheden is het belangrijk dat de student zich meer algemene competenties eigen maakt. Denk daarbij aan een goede werkhouding, het vermogen om veilig te werken en de vaardigheden om goed samen te werken. De Digitale Trajectmap biedt één overzicht van de voortgang van deze competenties, waardoor leermeesters en docenten de studenten kunnen helpen zich te ontwikkelen tot Makers van Morgen.

Meer lezen?

Leidraad voor theorie-onderwijs

Doordat de student in de Trajectmap bijhoudt met welke onderdelen van het vak hij bezig is, kan de docent hierop aansluiten tijdens de theorielessen op het ROC. De docent kan de student wijzen op bijpassende opdrachten in de opdrachtenmap of met de student afstemmen welke theorie in Bouwinfranet of het vakboek de student gaat doornemen.

Meer lezen?
Brochure Digitale Trajectmap

Meer informatie nodig? Download hier de brochure over de Digitale Trajectmap.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.