Skip to content

Nieuwe lesmethode opleiding timmerman niveau 2 uit de startblokken

Vanaf de zomer doen twaalf roc’s en 300 studenten in het Noorden van het land als voorlopers ervaring op met onze nieuwe lesmethode van de opleiding timmerman niveau 2.                                          

Nieuwe lesmethode opleiding timmerman niveau 2 uit de startblokken

In het Noorden van het land zijn na de zomer de eerste roc’s gestart met onze nieuwe lesmethode opleiding timmerman niveau 2. In totaal doen er twaalf roc’s en 300 studenten ervaring ermee op. De lesmethode is ontworpen volgens het 4C/ID model. Dit model stelt de beroepspraktijk met praktijkopdrachten centraal.


Foto's project roc Friese Poort Sneek in samenwerking met Friso Bouwgroep Sneek


Onderwijsprogramma's tegen het licht houden

De docententeams hebben de nieuwe lesmethode aangegrepen om hun onderwijsprogramma’s tegen het licht te houden. Vraag die hierbij gesteld is: Hoe kun je de theorie en praktijk nog beter bij elkaar brengen? Verschillende creatieve oplossingen zijn hiervoor bedacht. Met de klas de praktijkopdrachten op een bouwproject in de buurt volgen en ervaringen de klas in brengen door te bespreken wat er in het portfolio is opgenomen. Maar ook het klaslokaal op de bouwplaats te positioneren of les te geven op basis van 3D-modellen.

Leren met en door studenten onderling

Goede ervaringen zijn er inmiddels ook met leren met en door studenten onderling. Samen aan de slag met praktijkverslagen, presentaties en werken aan kennisopdrachten uit het werkboek. Dit met behulp van duidelijke tekeningen en vakkennis met bouw-foto’s en animaties. De resultaten van de eerste voortgangstoets waren goed.

Doorontwikkelen lesmethode

Dit schooljaar worden gebruikerservaringen met de nieuwe lesmethode opgehaald bij de roc’s die als voorlopers met de lesmethode werken. Evaluaties worden benut om de methode te verbeteren en door te ontwikkelen. Tevens wordt het lesmateriaal verrijkt met o.a. 3D modellen. 

Breder ter beschikking komen nieuwe lesmethode

In augustus 2022 komt de nieuwe lesmethode beschikbaar voor alle roc’s. Ter voorbereiding hierop zullen trainingen georganiseerd worden over het 4C/ID model en verdieping in de leermiddelen. De relatiemanagers zullen deze trainingen inplannen.

Concreet Onderwijsproducten

Bouw & Infra Park

Ceintuurbaan 2 – 80A  |  3847 LG Harderwijk

0341 499 400

info@concreetonderwijsproducten.nl

*Geef bij de portier aan dat je voor ons komt

Heb jij vragen voor Concreet? Neem dan contact met ons op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.