Concreet lesmethode werkt in klas en praktijk

Onze Concreet lesmethode bestaat uit praktijkgerichte lesstof. Om te zorgen dat de deelnemers zoveel mogelijk van de vakkennis in de praktijk kunnen opdoen, krijgen ze bij aanvang van de opleiding de trajectmap. Tijdens schooldagen kunnen ze hun kennis – onder begeleiding van de docent – verdiepen via het vakboek of Bouwinfranet én door het maken van opdrachten uit de opdrachtenmap.

De trajectmap, opdrachtenmap en het vakboek of Bouwinfranet zorgen er gezamenlijk voor dat de deelnemer klaar is voor de theorie- en praktijkexamens.

Concreet lesmethode: actueel en flexibel

Met de Concreet lesmethode leert de student alle onderdelen van het vak, die hij moet kennen volgens het kwalificatiedossier, dat aan de basis ligt van zijn opleiding. De verschillende onderdelen bieden we in kleine, modulaire, praktijkgerichte eenheden aan. Hierdoor kan lesstof flexibel en als maatwerk aangeboden worden. Zo kunnen onderwijsinstellingen modules uit een opleiding als keuzedeel aanbieden bij een andere opleiding. Als Concreet Onderwijsproducten kunnen we bijvoorbeeld in een kort tijdsbestek – op basis van de bestaande modules – een verkorte driejarige vakopleiding samenstellen.

Trajectmap

Trajectmap

De trajectmap is de routeplanner voor de opleiding. In de trajectmap houdt de deelnemer bij wat hij doet en hoe hij zich ontwikkelt. De leermeester en de docent kijken mee en kunnen waar nodig eventueel bijsturen.

Opdrachtenmap

Opdrachtenmap

De beste manier om kennis te onthouden, is door er actief mee aan de slag te gaan. In de opdrachtenmap zitten individuele en groepsopdrachten. Door deze te maken, komt de theorie tot leven voor de deelnemer.

Bouwinfranet

Bouwinfranet

In Bouwinfranet vindt de deelnemer video’s, afbeeldingen en (gesproken) teksten. Met begeleiding van de docent kan de deelnemer in zijn eigen tempo de theoretische kennis opdoen voor zijn beroep.

Vakboek

Vakboek

Alle kennis die de deelnemer nodig heeft, vindt hij in het vakboek voor zijn opleiding. De theorie is opgedeeld aan de hand van de praktijk. Hierdoor is het voor de deelnemer herkenbaar en overzichtelijk.