Skip to content

Proeve van Bekwaamheid timmeren vanaf komend schooljaar beschikbaar

Roc’s kunnen vanaf komend schooljaar de deelnemers timmeren (niveau 2) examineren op basis van een Proeve van Bekwaamheid.

Het model examenplan hiervan is voor 1 mei a.s. gereed. Het complete instrumentarium is uiterlijk vanaf 4 augustus beschikbaar.

Roc’s kunnen vanaf komend schooljaar de deelnemers timmeren (niveau 2) examineren op basis van een Proeve van Bekwaamheid. Het model examenplan hiervan is voor 1 mei a.s. gereed. Het complete instrumentarium is uiterlijk vanaf 4 augustus beschikbaar.

Ontwikkeltraject Proeve van Bekwaamheid

Op verzoek van de roc’s is Concreet met enkele roc’s gaan inventariseren wat er nodig is om in de bouw- en infra-opleidingen te examineren aan de hand van een Proeve van Bekwaamheid (PvB). Door middel van de PvB worden kennis, vaardigheden en houding geïntegreerd geëxamineerd.

Inhoud Proeve van Bekwaamheid

Uitgangspunt is dat er breed wordt opgeleid en alle werkprocessen in de PvB aan bod komen. Het kwalificatiedossier wordt hiermee afgedekt. Voor de opleiding timmerman zijn er vanuit het kwalificatiedossier representatieve opdrachten ontwikkeld. Deze opdrachten zijn verdeeld over drie hoofdgroepen. De uiteindelijke PvB bestaat uit drie opdrachten: uit elke hoofdgroep één.

Eind juli exameninstrumentarium PvB timmeren gereed

Eind juli is het complete exameninstrumentarium gereed. Alle roc’s kunnen derhalve vanaf komend schooljaar beginnen met het examineren volgens de PvB. Concreet adviseert roc’s echter om vooraf goed te inventariseren of de examenmethodiek volgens de PvB past binnen de bestaande onderwijsomgeving. Roc’s die willen starten, krijgen hierbij ondersteuning van de relatiemanagers van Concreet Onderwijsproducten.
Erik-Meijering

Erik Meijering
Directeur-bestuurder Concreet
erik.meijering@concreetonderwijsproducten.nl06 5169 8468

Benieuwd hoe Concreet jou kan helpen met een project? Neem dan contact op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mogen we een paar minuten van je tijd?
We gaan deze website vernieuwen en verbeteren en horen graag van jou waar we rekening mee moeten houden.