Skip to content

Programma en aanmelden Docentendag 2023

Op woensdag 8 februari vindt onze jaarlijkse Docentendag plaats.
Lees hier meer over het programma en meld je snel aan!          

Dagen
Uren

Programma Docentendag Concreet Onderwijsproducten || 8 februari 2023

Op woensdag 8 februari is het eindelijk weer zover! De Docentendag van Concreet Onderwijsproducten.
Je bent van harte welkom in Utrecht, bij evenementenlocatie De Fabrique. Onderaan deze pagina vind je de adresgegevens.

Via deze pagina kun je je aanmelden en houden we je op de hoogte van het programma en verdere info die je nodig hebt.

Thema

Deze Docentendag staat in het teken van in actie komen, het thema is dan ook:

Kom in beweging!

Laat je inspireren om
buiten de gebaande paden te gaan

Programma

Vanaf 08:30 || Ontvangst in De Fabrique

09:10 || Welkom en aftrap programma

09:20 || Bouw je eigen superschool || Door Eric van ’t Zelfde

11:00 || Ronde 1 || Persoonlijk programma

12:15 || Lunch

13:40 || Ronde 2 || Persoonlijk programma

14:55 || Afsluiting met hapje en drankje

Opening

Om het thema en programma af te trappen hebben we Eric van ’t Zelfde gevraagd zijn verhaal met ons te delen. Je kent Eric wellicht van het televisieprogramma Dreamschool waarin hij samen met bokslegende Lucia Rijker voortijdig schoolverlaters onder zijn hoede neemt. Eric spreekt over leiderschap en het bereiken van successen door af te wijken van de bewandelde paden.

Kies je eigen route

Na de presentatie van Eric en een korte koffiepauze vervolgen we het programma. Dit jaar hebben we het programma opgebouwd uit twee routes, namelijk: ROUTE INFRA en ROUTE B&U.
Kies je voor de Route B&U, dan kun je kiezen uit een aantal workshops. Wanneer je aansluit bij Route Infra hoeft dat niet.

> Route Infra

Ontwerpen van nieuwe examens voor Infra
Samen gaan we aan de slag met het ontwerpen van nieuwe examens voor de opleidingen Vakman gww en Allround vakman gww. Jouw kennis en ervaring hebben we hiervoor hard nodig. Gedurende de dag gaan we met elkaar aan het werk. Dit doen we aan de hand van verschillende actieve werkvormen. We zien je graag!

> Route B&U

In de route voor B&U is veel aandacht voor kennisuitwisseling. Er zijn veel nieuwe producten om mee te werken en het ene roc is daar verder in dan het andere. Onder het mom van gluren bij de buren ontdek je hoe ze op andere locaties (samen)werken. Zo hopen we je te inspireren en op weg te helpen bij het vormgeven van jouw onderwijs.

Er zijn binnen deze route twee workshoprondes, je kunt dus twee onderwerpen kiezen die jou aanspreken (plus eentje als reserve). We proberen je zoveel mogelijk bij je voorkeuren in te delen. Drie workshops staan in het teken van Gluren bij de buren.

> Workshops B&U

Gluren bij de buren: Samenwerken aan een nieuw onderwijsprogramma
Inmiddels is iedereen aan de slag met de nieuwe leermiddelen voor de opleiding timmerman en sinds kort ook metselaar. Verschillende roc’s hebben dit aangegrepen om hun onderwijs tegen het licht te houden en op een andere manier vorm te geven. Elk vanuit hun eigen visie en uitgangspunten. Ze delen graag hun opzet, ervaringen en leermomenten met jou. Sommige situaties zullen herkenbaar zijn, maar je zult ook geïnspireerd worden om zelf in beweging te komen.

 • ( 1 ) Horizon College met Espeq Bouwopleidingen
  Opleidingsmanager Janny Martens en directeur Robert Bloemraad delen hoe zij vanuit een gezamenlijke visie op opleiden een nieuw programma ontwikkeld hebben, waarbij de theorielessen in het klaslokaal naadloos aansluiten op de opleidingswerkplaats.

 • ( 2 ) Aventus 
  Docenten Piet Geerlings en Vincent Seubring delen hun programma voor bbl en bol. Er wordt gewerkt vanuit de visie dat de bouwplaats leidend is en dat de student zelf de regie over zijn opleiding in handen heeft. De lesdag begint met een stand-up bij het planbord. De studenten vertellen wat ze gedaan hebben tijdens hun werk en geven aan wat ze graag willen leren in het klaslokaal en in de opleidingswerkplaats. De nieuwe opzet vraagt om strakke begeleiding, nauwe samenwerking met Bouwmensen en meer maatwerk in de werkplaatsen en het klaslokaal.

 • ( 3 ) ROC Nijmegen 
  Het team deelt onder aanvoering van Wouter Loeffen en Roland Coenen hoe ze het programma voor de bol en bbl hebben ingericht. Het roc en opleidingsbedrijf vormen samen één team en werken integraal samen, waarbij de praktijk en theorie met elkaar verweven zijn. Voor de leerlingen is het duidelijker wat belangrijk is om te leren en ook leren ze veel van elkaar. Het toekomstplan is om nog meer thematisch te gaan werken, zodat een student uit een andere opleiding of een werknemer uit het bedrijfsleven ook kan aansluiten.

De Docentendag is ook altijd een mooi moment om te delen waar we bij Concreet aan werken. In de andere drie workshops hoor en zie je waar we aan werken, wat we verbeteren en vernieuwen.

 • ( 4 ) Nieuwe onderwijsproducten voor Metselaar en Tegelzetter

  Metselaar: vanaf dit schooljaar bieden we nieuwe leermiddelen voor de opleiding metselaar aan, bestaande uit vijf modules met een werkboek en een bijpassende trajectmap. In deze workshop is plaats voor kennisuitwisseling tussen de roc’s en worden de plannen voor de doorontwikkeling gedeeld.  
  Tegelzetter: graag delen we de roadmap voor de ontwikkeling van de nieuwe tegelzetopleiding en praten we je bij over de nieuwe examens voor de nieuwe crebo’s (Allround) tegelzetter.

 • ( 5 ) Nieuwe lesmethode voor de Uitvoerdersopleiding
  Het ontwikkelen van nieuwe leermiddelen voor de uitvoerdersopleiding bouw en infra volgens het 4CID model is in een vergevorderd stadium. In deze workshop praten we je bij over de stand van zaken: wat is gerealiseerd en wat mag je nog verwachten van ons? Wat zijn de eerste gebruikerservaringen? Ook vertellen we je hoe je kan werken met de praktijkopdrachten. Hoe kan je je studenten voorbereiden op het uitvoeren van deze opdrachten in de beroepspraktijk?
  En er wordt in deze workshop ruim aandacht besteed aan het belang van beroepsgerichte softskills voor de Uitvoerder. Met vakkennis over communiceren, gesprekstechnieken en leren en praktische hulpmiddelen en opdrachten om deze vaardigheden verder te ontwikkelen.

 • ( 6 ) Co-creatie & Samenwerking 
  Concreet wil graag in co-creatie met scholen praktijk- en/of deelopdrachten ontwikkelen en toevoegen aan ConcreetLeren. In deze workshop laten we zien op welke manier Curio deze co-creatie vorm wil geven en wat de mogelijkheden van de Concreditor zijnU

Ontmoeting, lunch en bijpraten

Los van de twee routes is er uiteraard ook weer veel ruimte voor ontmoeting met collega’s en andere vak liefhebbers. We zorgen voor een fijne lunch én er is tijd om je specifieke vragen voor te leggen aan een van onze Concreet-collega’s.

Routebeschrijving

Navigeer naar Westkanaaldijk 7, 3542 DA in Utrecht. Er zijn voldoende parkeerplekken beschikbaar. 
Kom je met het openbaar vervoer? Vanaf NS station Maarssen brengt een pendelbusje je zo naar de locatie. (En ’s middags weer terug natuurlijk). Wil je hier gebruik van maken? Vink deze optie dan aan bij je aanmelding.

AANMELDEN >>

Laat snel weten of je erbij bent en welke route (en workshops) je wilt volgen!