Skip to content

Voor 36 mbo-opleidingen actualiseert en vernieuwt Concreet Onderwijsproducten de leermiddelen en examenproducten. In samenspraak met de ROC’s – via de Raad van Aangeslotenen – bepalen we jaarlijks welke activiteiten we voor elke opleiding gaan verrichten.

Onze agenda met ontwikkelingen, om zo de tijd voor te zijn.

In het kader van het voortdurende onderhoud en actualisatie van de onderwijsproducten, neemt Concreet alle producten voor Timmerman (niveau 2 en 3) onder de loep.

In het kader van het voortdurende onderhoud en actualisatie van de onderwijsproducten, neemt Concreet alle producten voor Timmerman (niveau 2 en 3) onder de loep.

De lesstof en examinering voor entree-opleidingen wordt aangepast. Startende deelnemers kunnen al voorsorteren op de opleidingen timmeren, metselen, straatmaken en vakman gww.

Binnen het masterplan infra is het digitaliseren van de lesmethode Straatmaker het meest opvallend. Daarnaast gaat Concreet de lesstof die aansluit bij het algemene deel van de gww-kwalificatiedossier vernieuwen en onderhoud uitvoeren op het overige digitale materiaal.

In navolging van de keuzedelen gericht op bouwberoepen, ontwikkelt Concreet keuzedelen gericht op de infra. Het gaat om de keuzedelen Rioleringstechniek, Bestratingswerkzaamheden uitvoeren en Grondwerk uitvoeren. Concreet werkt hierbij nauw samen met de infrascholen.

Naast het afronden van de Proeve van Bekwaamheid Metselen en Vakman gww, gaat Concreet deze examineringssystematiek ook ontwikkelen voor de niveau 3-opleidingen timmeren, metselen en vakman gww.

Door het opdelen van opleidingen in kleinere modules, kunnen roc’s de lesstof ook benutten voor het opleiden van specifieke doelgroepen. Ook de examinering wordt daarvoor geschikt gemaakt.

Daarnaast gaat Concreet Onderwijsproducten verder met activiteiten die in het schooljaar 2016-2017 zijn opgestart, zoals het omzetten van de lesstof in Bouwinfranet naar HTML5. Ook ronden we komend schooljaar de nieuwe lesmethode Machinist af en gaan we verder met de nieuwe leermiddelen voor Betontimmeren.

Vanzelfsprekend blijft Concreet ook komend jaar doorlopend lesstof en examens onderhouden.

Producten van morgen, waar we vandaag mee bezig zijn.

man_with_vr_2

Concreet product:

VIRTUAL REALITY

Met behulp van een VR-bril kun je bijna letterlijk door een nieuwbouwproject wandelen, namelijk project Hoevelaken. Daarnaast zijn er 13 bouwkundige details in 3D te bekijken en op te bouwen.

woman_construction_with_tablet

Concreet product:

DIGITALE TRAJECTMAP

De door Concreet ontwikkelde trajectmap is de routeplanner voor de opleiding, voor zowel de leermeester als de student. De trajectmap werkt als een leidraad voor de voortgang, voor opdrachten en helpt de deelnemer heel gericht naar examens toe te werken.

man_op_steiger

Concreet product:

VEILIGE BOUWPLAATS

Dit product is inmiddels opgeleverd en sluit aan op de meest actuele nascholingsthema van leermeesters: veiligheid en tienerbrein.

Zet een goede kop koffie en ga lekker voor het nieuws zitten.

Terugkijken op een geslaagde Docentendag

Op 6 april vond onze jaarlijkse Docentendag plaats. Zo’n 250 docenten, instructeurs en leermeesters lieten zich bijpraten over het werk van Concreet.
Dat niet alleen, er was ook veel ruimte om elkaar (weer) te ontmoeten. Wij kijken terug op een geslaagde dag! Bekijk hier een korte impressie.
Lees meer

Zijn jouw studenten arbeidsmarktproof?

Als docent begeleid jij je studenten naar een baan in de bouw- of infrasector. Maar wat komt er precies op hen af als ze beginnen bij hun (eerste) baan? Ze ontdekken het met een gratis gastles van FNV.
Lees meer

Update: Respondenten gezocht voor BCP onderzoek

In deze laatste fase van het BCP onderzoek zijn we op zoek naar respondenten. Vooral Betonstaalverwerkers en Steigerbouwers. Ben of ken jij de werkgever of -nemer die we zoeken? Doe mee met het onderzoek en wellicht win je een cadeaubon van 50 euro.
Lees meer
Klik hier om meer nieuws te laden

Altijd op de hoogte blijven van de nieuwste innovaties van Concreet Onderwijsproducten?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.