Skip to content

De makers van morgen staan nooit stil

Voor 31 mbo-opleidingen actualiseert en vernieuwt Concreet Onderwijsproducten de leermiddelen en examenproducten. In samenspraak met de ROC’s – via de Raad van Aangeslotenen – bepalen we jaarlijks welke activiteiten we voor elke opleiding gaan verrichten. Dit vatten we samen in een jaarlijkse ontwikkelagenda.

Onze agenda met ontwikkelingen, om zo de tijd voor te zijn.

In het kader van het voortdurende onderhoud en actualisatie van de onderwijsproducten, neemt Concreet alle producten voor Timmerman (niveau 2 en 3) onder de loep.

In het kader van het voortdurende onderhoud en actualisatie van de onderwijsproducten, neemt Concreet alle producten voor Timmerman (niveau 2 en 3) onder de loep.

De lesstof en examinering voor entree-opleidingen wordt aangepast. Startende deelnemers kunnen al voorsorteren op de opleidingen timmeren, metselen, straatmaken en vakman gww.

Binnen het masterplan infra is het digitaliseren van de lesmethode Straatmaker het meest opvallend. Daarnaast gaat Concreet de lesstof die aansluit bij het algemene deel van de gww-kwalificatiedossier vernieuwen en onderhoud uitvoeren op het overige digitale materiaal.

In navolging van de keuzedelen gericht op bouwberoepen, ontwikkelt Concreet keuzedelen gericht op de infra. Het gaat om de keuzedelen Rioleringstechniek, Bestratingswerkzaamheden uitvoeren en Grondwerk uitvoeren. Concreet werkt hierbij nauw samen met de infrascholen.

Naast het afronden van de Proeve van Bekwaamheid Metselen en Vakman gww, gaat Concreet deze examineringssystematiek ook ontwikkelen voor de niveau 3-opleidingen timmeren, metselen en vakman gww.

Door het opdelen van opleidingen in kleinere modules, kunnen roc’s de lesstof ook benutten voor het opleiden van specifieke doelgroepen. Ook de examinering wordt daarvoor geschikt gemaakt.

Daarnaast gaat Concreet Onderwijsproducten verder met activiteiten die in het schooljaar 2016-2017 zijn opgestart, zoals het omzetten van de lesstof in Bouwinfranet naar HTML5. Ook ronden we komend schooljaar de nieuwe lesmethode Machinist af en gaan we verder met de nieuwe leermiddelen voor Betontimmeren.

Vanzelfsprekend blijft Concreet ook komend jaar doorlopend lesstof en examens onderhouden.

Producten van morgen, waar we vandaag mee bezig zijn.

man_with_vr_2

Concreet product:

VIRTUAL REALITY

Met behulp van een VR-bril kun je bijna letterlijk door een nieuwbouwproject wandelen, namelijk project Hoevelaken. Daarnaast zijn er 13 bouwkundige details in 3D te bekijken en op te bouwen.

woman_construction_with_tablet

Concreet product:

DIGITALE TRAJECTMAP

De door Concreet ontwikkelde trajectmap is de routeplanner voor de opleiding, voor zowel de leermeester als de student. De trajectmap werkt als een leidraad voor de voortgang, voor opdrachten en helpt de deelnemer heel gericht naar examens toe te werken.

man_op_steiger

Concreet product:

VEILIGE BOUWPLAATS

Dit product is inmiddels opgeleverd en sluit aan op de meest actuele nascholingsthema van leermeesters: veiligheid en tienerbrein.

Meer nieuws over waar we mee bezig zijn bij Concreet

Nieuwe website voor Concreet

Nog even en dan presenteren we de vernieuwde website van Concreet Onderwijsproducten. De nadruk ligt op gebruikers gemak en makkelijker kunnen vinden wat je zoekt
Lees meer

Video’s, video’s en nog meer video’s

We hebben een aantal nieuwe video’s gemaakt. Animaties en video's op de bouw waarin we uitleggen hoe je met ConcreetLeren werkt. Lees hier meer >>
Lees meer

Digitale vouchers voor opleidingen in ConcreetLeren

Vanaf komend schooljaar verzenden we voor een aantal opleidingen niet langer papieren vouchercodes voor het online platform ConcreetLeren. Vouchercodes worden enkel nog per e-mail verzonden. Het gaat om vouchercodes voor de opleidingen Timmerman, Allround Timmerman, Metselaar, Uitvoerder Bouw en Uitvoerder Infra. Lees hier meer >>
Lees meer

Altijd op de hoogte blijven van de nieuwste innovaties van Concreet Onderwijsproducten?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.