Skip to content

Rekenen voor de bouw

Nieuw – ‘Rekenen voor de bouw’. Met voorbeelden en opdrachten uit de bouw- en infrasector.                                                 

Rekenen voor de bouw - MBO niveau 2

 

Een nieuw leermiddel dat we ontwikkeld hebben conform de nieuwe rekeneisen met voorbeelden en opdrachten uit de bouw- en infrasector. Het is geschikt voor de niveau 2 opleidingen en verkrijgbaar in onze webshop.

Methode - van eenvoudig naar moelijk

De opbouw van het nieuwe leermiddel is van eenvoudig naar moeilijk. In de uitleg bieden we meerdere rekenmanieren aan. Iedere leerling kan hierbij zelf kiezen welke rekenmanier het beste aansluit bij zijn beschikbare voorkennis en genoten vooropleiding. Het is niet nodig dat studenten alle rekenmanieren kennen. Belangrijk is dat ze de opdrachten kunnen maken. Waar mogelijk worden de opdrachten voorzien met bouw- en infrasector gerelateerde voorbeelden.

Opbouw domeinen en onderwerpen

De module rekenen voor de bouw’ is opgebouwd uit de volgende rekendomeinen: 

·       Grootheden en eenheden (o.a. meten en maten)

·       Oriëntatie in de twee- en driedimensionale ruimte (meetkundige kant)

·       Het gebruik van procenten

·       Verhoudingen herkennen & gebruiken en omgaan met kwantitatieve informatie.

Van getallen, optellen en aftrekken, procenten, lengtematen, tot gewicht en verhoudingen

Onderwerpen die in de domeinen aan de orde komen zijn: getallen, optellen en aftrekken, vermenigvuldigen en delen. Geld en decimale getallen, procenten, breuken, afronden, lengtematen en afstanden, vlakke figuren, ruimtefiguren. Temperatuur, negatieve getallen, tijd, snelheid en gewicht. Maar ook ruimtelijke en platte figuren, verhoudingen en informatie verwerken. 

Uitleg, voorbeelden en opdrachten – flexibel en zelfstandig te volgen

De hoofdstukken van de module volgen steeds dezelfde structuur. Eerst volgt een gedeelte met uitleg, vervolgens zijn er uitgewerkte voorbeelden en ten slotte volgen opdrachten die studenten kunnen maken. Uiteraard zijn er ook antwoorden beschikbaar (op het bouwinfranet ; map ‘informatie voor docenten’). Studenten hebben de mogelijkheid zelfstandig met het leermiddel aan de slag te gaan. Zij die de opdrachten met gemak kunnen maken kunnen de uitleg overslaan. Degenen die hier moeite mee hebben kunnen de uitleg volgen en (indien nodig) begeleiding vragen bij het doorwerken en uitvoeren van de opdrachten. 

Inkijkexemplaar 'rekenen voor de bouw'

Bekijk hier de inhoudsopgave van het leermiddel met een selectie van voorbeelden en opdrachten zoals die in de module zijn opgenomen.

Conform rekeneisen

‘Rekenen voor de bouw’ voldoet aan de vernieuwde rekeneisen en kan worden ingezet als voorbereiding op de instellingsexamens van de roc’s. 

Bestellen in de webshop

De module wordt losbladig uitgeleverd in een ringbandmap. De prijs is € 32,- incl. BTW. ‘Rekenen voor de bouw’ is te bestellen onder artikelnummer 10442 in onze webshop.

Op ‘Rekenen voor de bouw’ is de 100% kortingsregeling van toepassing. 

Concreet Onderwijsproducten

Bouw & Infra Park

Ceintuurbaan 2 – 80A  |  3847 LG Harderwijk

0341 499 400

info@concreetonderwijsproducten.nl

*Geef bij de portier aan dat je voor ons komt

Heb jij vragen voor Concreet? Neem dan contact met ons op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.