Skip to content

Skills van nu en de toekomst

In een beroepscompetentieprofiel (BCP) komt naar voren wat een professional moet kennen en kunnen om een vak goed uit te kunnen oefenen. Het gaat om de skills van nu en de toekomst. Een BCP vormt de basis voor een kwalificatiedossier (KD). Een KD geeft kaders voor het beroepsonderwijs. Concreet is gestart met het actualiseren van een aantal BCP’s.

De bouw- en infra sector is volop in beweging

Deze beweging heeft gevolgen voor de inhoud van de beroepen en de vakopleidingen. Want wat moet een professional kennen, kunnen en beheersen om zijn vak goed uit te kunnen oefenen? Dat zijn mogelijk andere dingen dan een aantal jaren geleden.

Skills van nu en de toekomst– Wat hoort thuis in het beroepscompetentieprofiel?

Wat iemand moet kennen en kunnen is geclusterd in een BCP. Om een goede koppeling te maken tussen de opleiding en de praktijk is het van belang dat BCP’s actueel zijn. Concreet is gestart met het actualiseren van een aantal BCP’s. In deze fase gaat het om BCP’s voor: Timmeren, Infratechniek, Metselen, Voegen, Tegelzetten en Werkvoorbereiden & Uitvoeren.

Werkwijze

In samenwerking met onderzoeksbureau USP nemen we telefonische enquêtes af onder beroepsbeoefenaars en hun werkgevers. Onze focus ligt op de werkzaamheden van de professional én de omgeving waarin het werk gedaan wordt. Zo brengen we op basis van praktijkervaringen in kaart op welke vlakken de BCP’s wel of niet actueel zijn. 

Denk mee!

Wil jij als professional je ervaring met ons delen en op deze manier bijdragen aan het onderzoek? Jouw input is belangrijk. Laat ons weten dat we jou mogen benaderen. Deelname vraagt ongeveer 15 – 30 minuten van je tijd. De telefonische enquêtes worden uitgevoerd tussen december en mei. Je kunt aangeven welk moment jou het beste uitkomt. Halverwege 2020 worden de eerste resultaten verwacht.

Meld je hier aan!

 

Erik-Meijering

Erik Meijering
Directeur-bestuurder Concreet
erik.meijering@concreetonderwijsproducten.nl06 5169 8468

Iets vragen? Neem contact op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.