Skip to content

Update examenplatform

Frisse kleuren groen en blauw springen meteen in het oog als je inlogt in het examenplatform. Maar er zijn meer veranderingen. We zetten de belangrijkste op een rij.                                                 

Voor studenten

Nieuw: portfolio

Studenten hebben een nieuwe tegel Portfolio in de online omgeving, deze tegel is in de plaats gekomen van de tegel Media en video:

 • Het Portfolio in de online omgeving heeft drie voordelen: al het bewijsmateriaal (foto’s, metingen, ….) wordt in een tijdlijn geplaatst, er is een overzicht bewijslast waarin zichtbaar wordt voor welke opleidingsonderdelen er al bewijzen geupload zijn en het is mogelijk om naast foto’s en filmpjes ook andere documenten te uploaden. 
 • De tegel Mijn media in de trajectmap gaat na de volgende update ook Portfolio heten. Gebruik je nu de trajectmap app, dan komen de foto’s wel in het Portfolio, maar ze worden pas zichtbaar na de update van de app. Het is nog niet bekend wanneer de update komt. Wil je ze nu toch al zichtbaar hebben, gebruik dan de online omgeving om te uploaden.

Voor leermeesters en docenten


Nieuw: startpagina

Leermeester en docenten hebben een nieuwe Startpagina gekregen in de online omgeving:

 • Onder de kolom Opleiden kun je doorklikken naar de Modules met de inhoud van de nieuwe lesmethode timmerman (inhoud alleen zichtbaar als jouw student de nieuwe timmeropleiding volgt, dan kleurt het vak donkergrijs en dan kun je doorklikken).
 • Via de kolommen onder Begeleiden kun je direct naar de Trajectmap om een meting in te vullen of naar het Portfolio voor een tijdlijn met alle geuploade bestanden en een overzicht van alle bewijslast per leereenheid (nieuwe timmeropleiding per praktijkopdracht). 
 • Onder Examineren kun je bij Praktijkexaminering in een muisklik naar de examenomschrijving en de beoordelingscriteria. 


Nieuw: onderdelen goedkeuren

 • Leermeesters hebben leereenheid/module de mogelijkheid om een vinkje te plaatsen, waarmee ze aangeven dat een student voldoende vaardig is voor de praktijk. 
 • De docent heeft ook de mogelijkheid gekregen om een vinkje te plaatsen, zodat hij ook akkoord kan geven als een leereenheid/module in een werkplaatssituatie is gedaan en als de theorie is afgerond.
 • Zodra beide vinkjes geplaatst zijn, wordt de leereenheid/module gemarkeerd als afgerond (groen blok) in het trajectmapdashboard en in de trajectmap van de student.

Extra veranderingen


Voor roc's die de nieuwe timmeropleiding uitvoeren

 • Studenten kunnen voortaan via de tegel Mijn profiel hun leermeesters koppelen, de voucher voor hun nieuwe timmeropleiding activeren en er is een QR-code waarmee studenten foto’s vanaf hun smartphone direct in hun portfolio kunnen plaatsen.
 • Het nieuwe webadres is NAAMROC.concreetleren.nl. Dit past beter bij onze leeromgeving, die naast examens ook begeleidingsinstrumenten en leermiddelen bevat. Gebruikers worden vanuit NAAMROC.examenplatformbouwinfra.nl automatisch doorgestuurd naar het nieuwe webadres. 

Concreet Onderwijsproducten

Bouw & Infra Park

Ceintuurbaan 2 – 80A  |  3847 LG Harderwijk

0341 499 400

info@concreetonderwijsproducten.nl

*Geef bij de portier aan dat je voor ons komt

Heb jij vragen voor Concreet? Neem dan contact met ons op.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.