Skip to content

Update: Respondenten gezocht voor BCP onderzoek

De laatste fase van het BCP onderzoek is in volle gang. Voor twee beroepen zoeken we nog respondenten. Help jij ons verder?

Fase 3 - onderzoek BCP || Respondenten gezocht

Het BCP onderzoek zit in de laatste fase! Door dit onderzoek brengen we in kaart wat (aankomende) professionals moeten kennen en kunnen om hun vak goed uit te kunnen voeren.
In deze laatste fase zoeken we STEIGERBOUWERS en BETONSTAALVERWERKERS.

Steigerbouwers

Heb je ervaring met steigerbouw of ken je mensen in je netwerk die dat hebben? We komen graag in contact. Zowel met werkgevers als werknemers.
Meld je aan via onderstaande button, je wordt daarna gebeld door een onderzoeker van USP. Hij of zij neemt in een minuut of 20 een vragenlijst met je door. Onder alle respondenten verloten we 10x een tegoedbon van Bol.com ter waarde van 50 euro. 

Betonstaalverwerkers

Voor het dossier Steigerbouw zijn we op zoek naar respondenten die deel willen nemen aan een groepsdiscussie of rondetafel sessie.
Hiervoor zoeken we zowel werkgevers als werknemers die een uur/anderhalf uur tijd hebben om samen in te gaan op meer inhoudelijke vragen.
Deze bijeenkomst zullen we fysiek of digitaal organiseren, dat gebeurt in overleg.
Interesse om daar aan deel te nemen? Aanmelden kan ook via onderstaande button, vul dan in het eerste opmerkingenveld toe dat het gaat om Betonstaalverwerken.

Hoe zat het ook alweer || Wat is een beroepscompententieprofiel?

In een beroepscompetentieprofiel (BCP) komt naar voren wat een professional moet kennen en kunnen om het vak goed uit te kunnen oefenen. Het gaat om de skills van nu en de toekomst. Het BCP vormt de basis voor een kwalificatiedossier (KD). Een KD geeft kaders voor het beroepsonderwijs.

De bouw- en infrasector is volop in beweging

Die beweging heeft invloed op de beroepen in deze sector. Want wellicht voer jij als professional nu andere taken uit dan je voorgangers.  Om het beroepsonderwijs goed af te kunnen stemmen op de praktijk, is inzicht in de veranderingen essentieel. Daarom worden verschillende BCP’s geactualiseerd. De input hiervoor komt van de professionals die het werk uitvoeren; werknemers en werkgevers.

Verschillende BCP’s worden geactualiseerd en herzien

In opdracht van DB cao-partijen voert Concreet Onderwijsproducten deze actualisatie uit. In fase 3, die gestart is na de zomervakantie in 2021, gaat het om zes dossiers: Slopen, Betonboren,Betonstaalverwerken, Betontimmeren, Betonreparatie en Steigerbouw.

Net als in eerdere fases neemt onderzoeksbureau USP telefonische enquêtes af onder beroepsbeoefenaars en hun werkgevers. De vragen gaan over de werkzaamheden én over de omgeving waarin de taken uitgevoerd worden.

Resultaten eerdere fases

Met deze derde fase zijn we toe aan de laatste fase binnen het hele onderzoek. De resultaten uit eerdere fases zijn inmiddels gepubliceerd. De resultaten uit fase 1 kun je hier nalezen. De resultaten uit fase 2 vind je hier.


Tijdens onze digitale Docentendag in maart 2021 hebben we een video laten zien over de opbouw en het belang van dit onderzoek. We spraken onder andere met Eduard Aubri. Hij is een van de respondenten van het onderzoek. Eduard vertelt over het vakgebied waarin hij werkzaam is (prefab) en met welke omstandigheden hij te maken heeft binnen zijn werk. De video kun je hiernaast of hier bekijken.

Concreet Onderwijsproducten

Bouw & Infra Park

Ceintuurbaan 2 – 80A  |  3847 LG Harderwijk

0341 499 400

info@concreetonderwijsproducten.nl

*Geef bij de portier aan dat je voor ons komt

Heb jij vragen voor Concreet? Neem dan contact met ons op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.