Veelgestelde vragen gebruikers leermiddelen en examens

Vragen over het bestellen van leermiddelen

Bekijk hieronder de meestgestelde vragen over het bestellen van leermiddelen bij Concreet Onderwijsproducten. Zit je vraag er niet bij? Neem contact op met de Klantsupport van Concreet.

Tussen de dag van bestellen, via de webshop van Concreet, en het bezorgen op het opgegeven adres zit maximaal zes werkdagen. Deze periode is nodig omdat de meeste producten van Concreet via printing-on-demand worden gemaakt. Pas na het plaatsen van de bestelling, wordt het product gemaakt.

Concreet Onderwijsproducten bezorgt tijdens schoolvakanties niet op scholen, waardoor de levertijd aan scholen op die momenten iets langer kan zijn.

Als leerling kun je uitsluitend vooraf, via IDeal betalen. Dit geldt ook voor leerbedrijven of bijvoorbeeld ouders. Alleen scholen en groothandels in leermiddelen en examenproducten kunnen op rekening betalen. Zij kunnen hiervoor een account aanvragen via Klantsupport van Concreet. Het gaat hierbij uitsluitend om organisaties die jaarlijks meerdere bestellingen bij Concreet Onderwijsproducten plaatsen.

Wanneer je je hebt aangemeld voor een mbo bouw- of infra-opleiding krijg je een boekenlijst van het roc. Hierop staat precies welke producten je moet bestellen. Let erop dat je de juiste producten bestelt. Dit kun je het beste controleren aan de hand van het bestelnummer.

Dit hangt onder meer af van hoe lang je de opleiding hebt gevolgd. Standaard geldt dat je leermiddelen binnen twee weken kunt retourneren, mits ze in goede staat zijn. Neem in alle gevallen, voordat je producten opstuurt, altijd contact op met de Klantsupport van Concreet Onderwijsproducten. Alleen dan kan geregeld worden dat je (een deel van) de aankoopkosten teruggestort krijgt.

Let op: heb je via een andere leverancier je producten besteld, dan kun het terugbetalingsverzoek alleen bij die leverancier indienen.

Ons systeem is op dit moment nog niet zo ingericht dat er automatisch een factuur wordt meegestuurd bij een bestelling. Als je een factuur nodig hebt, kun je deze opvragen bij de Klantsupport van Concreet Onderwijsproducten. Dit kan bijvoorbeeld nodig zijn als je je studiekosten kunt declareren bij een werkgever of de belastingdienst.

Concreet Onderwijsproducten ontwikkelt en beheert de leermiddelen en examenproducten. Het drukken en verzenden van de producten heeft zij uitbesteed aan Digiforce.

Vragen over de onderwijsproducten

Hieronder staan de meestgestelde vragen over de leermiddelen of examenproducten van Concreet Onderwijsproducten. Staat je vraag er niet bij? Neem dan contact op met de Klantsupport van Concreet.

In de voucher waarin de licentiecode staat, staat stap-voor-stap uitgelegd hoe je de licentiecode activeert. Het is van belang dat je eerst naar de juiste webpagina gaat. Dit is: https://registratie.bouwinfranet.nl. Alleen als je dit invult in de adresbalk op internet, kom je op de juiste pagina terecht.
Lukt het dan nog steeds niet? Neem dan contact op met de Klantsupport van Concreet Onderwijsproducten.

Als Bouwinfranet niet goed werkt, controleer dan de volgende zaken:

  • Is je internetverbinding snel genoeg? Kijk of andere websites snel laden. Zo niet, kijk of je de verbinding kunt verbeteren.
  • Soms is Bouwinranet tijdelijk door drukte minder goed bereikbaar is. Neem direct contact op met Concreet Onderwijsproducten, als je een van de volgende foutmeldingen krijgt: 404, 408, 500, 501, 502, 503 of 504.
  • Probeer het via een andere internetbrowser. Vooral bij bepaalde versies van Internet Explorer zijn er soms problemen met Bouwinfranet. Open Bouwinfranet bijvoorbeeld via Google Chrome of Mozilla Firefox.
  • Is een actuele versie van Flash Player geïnstalleerd? Update zo nodig dit gratis hulpprogramma van Adobe.

Heb je nu nog steeds problemen met het afspelen van het lesmateriaal? Neem contact op met Klantsupport van Concreet Onderwijsproducten.

Jaarlijks stemt Concreet Onderwijsproducten met de aangesloten roc’s (in de Raad van Aangeslotenen) af welke producten worden geactualiseerd en ontwikkeld. De belangrijkste punten hieruit staan online. De actuele ontwikkeltrajecten kun je volgen via het websiteonderdeel In Ontwikkeling. Onze ontwikkelspecialisten delen hier de stand van zaken van elk ontwikkeltraject.

Concreet Onderwijsproducten beheert, actualiseert en ontwikkelt vooral leermiddelen en examenproducten voor het mbo-onderwijs, gericht op de bouw en infra.  Op deze website vind je meer informatie over de lesmethodes en de examenproducten en -diensten. Een compleet overzicht van alle leermiddelen staat in de webshop.

Daarnaast ontwikkelt Concreet Onderwijsproducten ook onderwijsproducten in opdracht, zoals bijvoorbeeld voor het Platform vmbo Bouwen, Wonen, Interieur.

Het team van Concreet Onderwijsprodcuten