Skip to content

Voortgangstoetsen beschikbaar

Voortgangstoetsen geven studenten de mogelijkheid om verschillende keren te oefenen voor het praktijk- of theorie-examen en bieden tevens inzicht in de beheersing van hun kennis en vaardigheden. 

Er zijn voortgangstoetsen beschikbaar voor de opleidingen Timmerman, Allround Timmerman, Metselaar, Allround Metselaar, Vakman GWW en Allround Vakman GWW.  De voortgangstoetsen voor Tegelzetter, Allround Tegelzetter, Machinist Grondverzet, Opperman Bestratingen en Straatmaker zijn per 1 september 2019 beschikbaar.

De voortgangstoetsen maken onderdeel uit van de Digitale Trajectmap.
De docent begeleidt het leerproces van de student door het inzetten van voortgangstoetsen, waarmee de student feedback krijgt over zijn kennisontwikkeling.

Er zijn ook voortgangstoetsen om de praktijkvaardigheid te meten.

Hoe kun je de oefentoetsen gebruiken? Oefenen, oefenen, oefenen. Om de ontwikkeling van kennis en vaardigheden van de studenten te stimuleren, moet er herhaald worden, het liefst verspreid in de tijd als voorbereiding op het examen.

Meer lezen over voortgangstoetsen als effectieve ondersteuning van het leerproces? Op de schouders van reuzen, P.A. Kirschner, L. Claessens en S. Raaijmakers, 2018

“De voortgangstoetsen zijn belangrijk om je goed voor te kunnen bereiden op het examen. Ik heb hier graag aan meegewerkt!”
Gijs van der Linden (Instructeur/examinator Inframensen)

Erik-Meijering

Erik Meijering
Directeur-bestuurder Concreet
erik.meijering@concreetonderwijsproducten.nl06 5169 8468

Iets vragen? Neem contact op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mogen we een paar minuten van je tijd?
We gaan deze website vernieuwen en verbeteren en horen graag van jou waar we rekening mee moeten houden.