Skip to content

Wijzigingen Digitale Trajectmap 2.0

Vorig jaar is de Digitale Trajectmap en de bijbehorende app gelanceerd. De Digitale Trajectmap maakt het o.a. mogelijk om nog beter de voortgang van de student te kunnen volgen en begeleiden. Zo bevat de Digitale Trajectmap een dashboard-functie waarin studenten, docenten en leermeesters een goed overzicht krijgen van de afgeronde leeractiviteiten en de voortgang van de deelnemer. Ook bevat de Digitale Trajectmap een groot aantal voortgangstoetsen voor de theorie en de praktijk. Bij de start van het nieuwe schooljaar is de Digitale Trajectmap voor een groot aantal opleidingen beschikbaar.

Op basis van de eerste gebruikerservaringen heeft Concreet Onderwijsproducten, samen met de leverancier Paragin, verbeteringen in de eerste versie van de Digitale Trajectmap en de app aangebracht. Door deze verbeteringen worden de Digitale Trajectmap en de App overzichtelijker en gebruiksvriendelijker.

Verbeteringen in de Digitale Trajectmap 2.0

  • Voor de leermeester en student wordt het op de homepage duidelijker welke leereenheden bij welk examen horen (leereenheden worden onder het examen geplaatst).
  • Leermeesters en docenten kunnen vanuit het Groepsoverzicht Trajectmappen rechtstreeks doorklikken naar de exameninformatie volgens het examenplan van het ROC. Nu kan dat alleen via een grote omweg.
  • De student kan via de website zijn leermeester(s)/begeleider(s) toegang geven tot zijn trajectmap (dit wordt nu door ROC-beheerders gedaan).
  • Er komt ruimte om eigen formulieren te maken en om eigen documenten op te slaan. Bijvoorbeeld urenoverzichten of voorwaardelijkheden. Verplaatst van App naar Digitale Trajectmap)
  • Daarnaast kan Concreet per ROC, op basis van het gekozen examenaanbod (de examenmix),  de juiste trajectmap beschikbaar stellen.

Aanpassingen in de app

  • In de app worden de voortgangsmetingen, beoordelingen van de praktijktoetsen en andere functies onder aparte knoppen geplaatst.
  • De leerling kan vanuit de app zijn foto’s meteen bij de juiste leereenheid opslaan.
  • De leermeester kan vanuit de app een blok op groen zetten en gereed melden, zodra hij vindt dat de leerling het examenniveau bereikt heeft.
  • Je kunt in de app kiezen aan wie je een bericht stuurt. Ook staan er namen bij de berichten, net als in Whatsapp.

Voor het nieuwe schooljaar is de Digitale Trajectmap voor een nog groter aantal opleidingen beschikbaar.

Digitale trajectmap
Erik-Meijering

Erik Meijering
Directeur-bestuurder Concreet
erik.meijering@concreetonderwijsproducten.nl06 5169 8468

Meer weten over de Digitale Trajectmap? Neem contact op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mogen we een paar minuten van je tijd?
We gaan deze website vernieuwen en verbeteren en horen graag van jou waar we rekening mee moeten houden.