Alles op 1 plek met ConcreetLeren

Op steeds meer plekken wordt gebruik gemaakt van ConcreetLeren.
Binnen dit platform proberen we zoveel mogelijk zaken samen te voegen, zodat je alles op één plek terug kan vinden. Denk aan de portfolio’s van je studenten, de digitale trajectmap, en een module die je helpt bij het samenstellen van je lessen.  

Aan de slag met ConcreetLeren

Sinds de zomer van 2021 is ConcreetLeren echt in gebruik. We startten destijds met een aantal scholen die de opleiding Timmeren op niveau 2 aanboden in het online platform. Ter vervanging van BouwInfranet.

Sindsdien is er veel gebeurd. Er zijn nieuwe opleidingen toegevoegd en steeds meer roc’s gaan aan de slag met ConcreetLeren.
Ondertussen luisteren we naar de feedback en blijven we de omgeving verbeteren.

Grote stappen vooruit

Met ConcreetLeren maken we een grote stap in het samenbrengen van alles op één plek.
De focus is verbeterde functionaliteiten en gebruiksgemak.
Op basis van de feedback die we ontvangen van de voorloperscholen voeren we gerichte verbeteringen door, om het gebruiksgemak te vergroten.

Inzicht in personen die betrokken zijn
bij de student

In het overzicht van de studenten die aan jouw account gekoppeld zijn, staat achter de naam van de betreffende student een plusje, kies vervolgens toon alle betrokkenen.
Wanneer je daarop klikt zie je aan welke andere personen deze student nog meer gekoppeld is. Zo word duidelijk met welke instructeur de student te maken heeft wanneer hij of zij bij het opleidingsbedrijf aan de slag is.

Op deze manier kan de student waar nodig beter begeleid worden. Deze optie helpt om jou als docent regie in handen te geven.

Opleidingen waar een student niet langer bij betrokken is verwijderen

Wanneer een student gekoppeld is aan een opleiding waaraan hij of zij niet (langer) aan gekoppeld zou moeten zijn, zijn er twee opties.
Namelijk ontkoppelen of deactiveren. Beide opties vind je onder de optie opleidingen bewerken.

Je kiest voor ontkoppelen als een student bijvoorbeeld per ongeluk aan de verkeerde opleiding is gekoppeld. Of een student is wel ingeschreven, maar nooit gestart. Zolang er nog geen media of andere inhoud geüpload is bij of door deze persoon kies je voor deze optie.

Is er sprake van doorstroom, of switchen van opleiding waarbij er al wel media of inhoud toegevoegd is bij deze persoon (denk aan een opdracht of vragenlijst in het portfolio), kies je voor deactiveren. Dat doe je door op het poppetje te klikken. De media en inhoud in het portfolio van deze persoon voor de gedeactiveerde opleiding is niet meer in te zien. Activeer de opleiding opnieuw en je hebt er weer toegang toe.

Ook goed om te weten:

 Een andere stap in de overgang naar ConcreetLeren is de uitfasering van de Traject map app.

Daar is voor gekozen omdat de techniek van deze app niet meer voldeed aan wat wij graag willen.

Ons advies is om de mobiele weergave van de website ConcreetLeren te gebruiken. Dat doe je als volgt:

Voer in: SCHOOLNAAM.concreetleren.nl.
In het menu kun je vervolgens kiezen voor trajectmap.

Het is handig om een snelkoppeling te maken van de pagina op je mobiele telefoon, zodat je de Trajectmap altijd bij de hand hebt. In onderstaande video leggen we uit hoe je dat doet.

Benieuwd welke online omgevingen er nog meer zijn?

ConcreetLeren zal op termijn BouwInfranet helemaal gaan vervangen. Maar naast dit platform zijn bijvoorbeeld ook ConcreetInfra en Machinist Grondverzet in de lucht.
We hebben op 1 pagina alle platformen bij elkaar geplaatst, zo ben je snel op de plek waar je moet zijn.