Skip to content

Alles op 1 plek met ConcreetLeren

Op steeds meer plekken wordt gebruik gemaakt van ConcreetLeren. Binnen dit platform proberen we zoveel mogelijk zaken samen te voegen, zodat je alles op één plek terug kan vinden. Denk de portfolio’s van je studenten, de digitale trajectmap, en een module die je helpt bij het samenstellen van je lessen.     

Gebruikersverbeteringen binnen ConcreetLeren

Na de zomer van 2021 is een aantal scholen dat de opleiding Timmeren op niveau 2 biedt, gestart met het gebruik van ConcreetLeren, als voorloperschool. Na de zomer van 2022 gaat ook het grootste deel van de overige scholen aan de slag met ConcreetLeren. Onze relatiemanagers bieden ondersteuning bij de implementatie en informeren je tijdig wanneer jij gebruik kunt gaan maken van ConcreetLeren. Momenteel geldt dat dus voor de opleiding Timmeren op niveau 2, later volgen ook Metselen en Uitvoerder.

Met ConcreetLeren maken we een grote stap in het samenbrengen van alles op één plek. De focus is verbeterde functionaliteiten en gebruiksgemak. Op basis van de feedback die we ontvangen van de voorloperscholen voeren we gerichte verbeteringen door, om het gebruiksgemak te vergroten.

Een aantal oplossingen die we de afgelopen periode hebben gerealiseerd op een rij:

- Inzicht in de personen die betrokken zijn bij de student

In het overzicht van de studenten die aan jouw account gekoppeld zijn, staat achter de naam van de betreffende student een plusje, kies vervolgens toon alle betrokkenen. Wanneer je daarop klikt zie je aan welke andere personen deze student nog meer gekoppeld is. Zo word duidelijk met welke instructeur de student te maken heeft wanneer hij of zij bij het opleidingsbedrijf aan de slag is. Op deze manier kan de student waar nodig beter begeleid worden. Deze optie helpt om jou als docent regie in handen te geven.

- Opleidingen waar een student niet langer bij betrokken is verwijderen

Wanneer een student gekoppeld is aan een opleiding waaraan hij of zij niet (langer) aan gekoppeld zou moeten zijn, zijn er twee opties. Namelijk ontkoppelen of deactiveren. Beide opties vind je onder de optie opleidingen bewerken.

Je kiest voor ontkoppelen als een student bijvoorbeeld per ongeluk aan de verkeerde opleiding is gekoppeld. Of een student is wel ingeschreven, maar nooit gestart. Zolang er nog geen media of andere inhoud geüpload is bij of door deze persoon kies je voor deze optie.

Is er sprake van doorstroom, of switchen van opleiding waarbij er al wel media of inhoud toegevoegd is bij deze persoon (denk aan een opdracht of vragenlijst in het portfolio), kies je voor deactiveren. Dat doe je door op het poppetje te klikken. De media en inhoud in het portfolio van deze persoon voor de gedeactiveerde opleiding is niet meer in te zien. Activeer de opleiding opnieuw en je hebt er weer toegang toe.

Deze opties zijn (opnieuw) toegevoegd en verbeterd om ConcreetLeren overzichtelijker te maken. Afgeronde zaken worden op deze manier goed gearchiveerd of verwerkt.

- Opleidingen waar een student niet langer bij betrokken is verwijderen

Terug van weggeweest: Bij het overzicht van de theorie en praktijkexamens is de naam van de student weer zichtbaar. Uit feedback bleek dat dit toch wel erg gewenst was dus dit is inmiddels weer gerealiseerd.

Ook goed om te weten

Een andere stap in de overgang naar ConcreetLeren is het uitfaseren van de Traject map app.
Daar is voor gekozen omdat de huidige techniek van deze app niet meer voldoet aan wat wij graag willen. De app is voor nieuwe gebruikers nog wel te downloaden, maar ons advies is om de mobiele weergave van de website ConcreetLeren te gebruiken. Voer in: SCHOOLNAAM.concreetleren.nl.
In het menu kun je vervolgens kiezen voor trajectmap. Er is hard aan gewerkt om dit ook allemaal goed mobiel responsief te maken, dus je merkt eigenlijk geen verschil in gebruik.
Ook huidige gebruikers van de app worden al automatisch doorgestuurd naar deze mobiele versie. Vanaf augustus 2023 zal de app niet meer te gebruiken of te downloaden zijn.