De creatieve kracht achter Concreet onderwijsproducten
Bij Concreet Onderwijsproducten gebeurt er van alles achter de schermen om lesmateriaal van topkwaliteit te leveren. Een belangrijke schakel hierin is de afdeling Realisatie. Dit team van experts zet ideeën om in professioneel en bruikbaar lesmateriaal, van werkboeken tot digitale leermiddelen. Maar wat maakt hun werk zo belangrijk, en hoe gaan ze te werk?
"Ons team is een mooi samenspel van verschillende expertises die naadloos op elkaar aansluiten.”
Van ontwerp tot publicatie
De afdeling Realisatie speelt een cruciale rol in het productieproces van Concreet. “We coördineren alles, van beeldverwerving tot het invoeren van lesstof in ConcreetLeren,” legt Gerbrand uit. “Daarnaast regelen we ook de inkoop van externe partijen zoals tekenaars, fotografen en redacteuren. Van ontwerp tot publicatie, we zorgen dat het product er goed uitziet.”
“Ons team is een mooi samenspel van verschillende expertises die naadloos op elkaar aansluiten.”
Elk lid heeft een eigen expertise, maar vult elkaar moeiteloos aan. “We zijn elkaars achtervang, we zijn van alle markten thuis,” vertelt Robert. “Dat maakt ons werk niet alleen efficiënter, maar ook leuker.” Gerbrand is de man achter de beeldverwerving, Dorothé (midden op de foto) is verantwoordelijk voor de opmaak van leermiddelen, en Robert richt zich vooral op examens en illustratiewerk in huisstijl.
Samenwerking: de kracht van flexibiliteit
De afdeling Realisatie werkt nauw samen met andere afdelingen, zoals Klantsupport en de ontwikkelspecialisten, met korte lijnen en snelle beslissingen. “Als er bijvoorbeeld foto’s nodig zijn voor lesmateriaal, regelen we een bouwplaats waar gefotografeerd kan worden,” legt Gerbrand uit. Wekelijkse overleggen en directe communicatie zorgen voor een efficiënte aanpak. “Geen lange mails, maar direct knopen doorhakken,” aldus Dorothé.
Kwaliteit voorop
Het proces start met een projectplan van de ontwikkelspecialist. Gerbrand: “Vervolgens maken we een planning en worden externe leveranciers, zoals auteurs en tekenaars, ingeschakeld. Tijdens de ontwikkelfase geven we al advies, bijvoorbeeld over beeldgebruik. Na afronding krijgt het product in de realisatiefase zijn definitieve vorm. We controleren elkaar voortdurend. Samenwerking met projectleiders en ontwikkelspecialisten garandeert dat elk eindproduct voldoet aan de verwachtingen.”
“Praktische toepasbaarheid is prioriteit, maar het moet er ook goed uitzien.”
Het perfecte plaatje
Naast inhoud is de visuele uitstraling essentieel. “Praktische toepasbaarheid is prioriteit, maar het moet er ook goed uitzien,” zegt Robert. “Zoals animaties en kleurgecodeerde tekeningen voor de opleiding Timmeren.”
Daarnaast ontwikkelt de afdeling zichzelf continu door nieuwe tools en technologieën te omarmen, zoals 3D-software en interactieve content. Met didactiek als uitgangspunt en een sterke focus op innovatie en uitstraling blijven we hoogwaardige en aantrekkelijke leermiddelen leveren.
Meer lezen?
Je hebt een artikel gelezen uit ons relatiemagazine 80A. Wil je op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen onze organisatie en de samenwerking met het onderwijs en de Bouw en Infra. Alle artikelen vind je hier.
Wil je het magazine thuis ontvangen? Klik van op onderstaande button.