Lesmethode

De lesmethodes die Concreet ontwikkelt bestaan bijna altijd uit een digitale (leer)omgeving aangevuld met papieren items zoals werkboeken en (bestek)tekeningen. 

Digitaal en papier gecombineerd

De lesmethodes die wij bieden kunnen rechtstreeks besteld worden in onze webshop.

Het pakket bestaat uit een (digitale) licentiecode waarmee de student toegang krijgt tot een van onze digitale leeromgevingen zoals ConcreetLeren.

Daarnaast verzenden we per post de bijbehorende werkboeken en tekeningen.

Niet alleen met je neus in de boeken

Een uitvoerend beroep leer je niet zomaar achter de computer of uit boeken.
Daarom zitten onze methodes vol met opdrachten, video’s en foto’s. Zo krijgt de student een goed beeld van de beroepspraktijk. Hij of zij zal bijna letterlijk alle zintuigen moeten gebruiken.

Deze mix van leervormen geeft de docent de mogelijkheid afwisselende lesdagen samen te stellen.

De docent kan klassikaal les geven, maar ook groepjes aan de gang zetten of studenten zelfstandig opdrachten laten uitvoeren.

Dit zorgt voor meer regie bij de docent die daardoor meer mogelijkheden heeft tot maatwerk en rekening kan houden met de verschillende leerstijlen van de studenten.

ConcreetLeren

Het roc waar de student de opleiding volgt, zorgt ervoor dat de student aangemeld wordt binnen een digitale leeromgeving (zoals ConcreetLeren). Zodra dat is gelukt, kan de student zelf voor een eerste keer inloggen met behulp van de vouchercode.

Binnen ConcreetLeren heb je vervolgens direct toegang tot het portfolio en de digitale trajectmap. 

Even overleggen over wat er op de boekenlijst moet of hoe je studenten aanmeldt binnen ConcreetLeren? Bekijk de handleidingen en video’s, of neem contact op met onze afdeling Klantsupport.

Benieuwd welke leermiddelen we nog meer ontwikkelen en onderhouden?

Via onderstaande knop kom je terug bij het leermiddelen overzicht. Kies vervolgens een van de productoverzichten en plaats je bestelling in de webshop.