Evaluatie steekproeven praktijkexaminering

Hoe worden de steekproeven gewaardeerd en welke concrete aanbevelingen zijn er? Tot maart benaderen we onderwijsmanagers, examencommissies, praktijkexaminatoren, studenten en steekproefnemers.

Inzicht

Concreet Onderwijsproducten voert in opdracht van de roc’s steekproeven op de praktijkexamens uit. Afgelopen schooljaar namen roc’s circa 600 steekproeven af bij Concreet.

 

Daarnaast zijn er roc’s die zelf ook steekproeven uitvoeren en hiervoor ConcreetLeren.nl gebruiken.

 

Heb je te maken met steekproeven op de praktijkexamens? Dan kan het zijn dat we je in de periode tussen 15 november 2023 en 1 maart 2024 vragen mee te doen aan de evaluatie. Je maakt dan kans op een BOL.com cadeaubon van € 50,-.

 

De resultaten delen we rond mei 2024 met de Raad van Aangeslotenen. In diezelfde periode delen we een samenvatting in onze nieuwsbrief.

De onderwijsmanagers, examencommissies en aanspreekpunten binnen de teams ontvangen via de e-mail één vragenlijst per roc, die kunnen zij in samenspraak invullen.

 

De praktijkexaminatoren (leermeesters, instructeurs, docenten) en studenten stellen we graag direct na een steekproef een paar vragen. Zij ontvangen van de steekproefnemer een visitekaartje met een QR-code die toegang geeft tot een online vragenlijst.

 

De steekproefnemers (van Concreet en de roc’s die ConcreetLeren.nl gebruiken voor de steekproeven) ontvangen een uitnodiging via e-mail.

Waarderen en verbeteren

We horen graag hoe betrokkenen de steekproeven waarderen. We hopen op concrete aanbevelingen om te verwerken in onze processen en instrumenten.

 

Wil je helpen onze dienstverlening te verbeteren? Doe mee met het onderzoek wanneer we je benaderen, of breng jouw collega’s op de hoogte door dit bericht door te sturen.

 

Vragen over het onderzoek? Neem dan contact op met jouw relatiemanager of onze afdeling klantsupport.

Benieuwd hoe we onze leermiddelen maken?

Concreet gaat voor de beste leermiddelen voor de Makers van Morgen. We blijven hier dan ook altijd aan sleutelen.