Ontwikkelingen bij Timmeren

Voor de B&U opleidingen MBO Timmerman en Allround Timmerman wordt er volgens de Ontwikkelagenda ’24-’25 gewerkt aan verbeteringen en aanvullingen. Hier geven we je de laatste ontwikkelingen op een rij.

Allround Timmerman, niveau 3

Examens
De praktijkexamens van Allround Timmerman (niveau 3) zijn in maart in klankbordbijeenkomsten met opleidingsbedrijven en docenten van roc’s besproken. Hierdoor zijn de opleidingsbedrijven goed geïnformeerd over de inhoud van de praktijkexamens en is er feedback opgehaald om de praktijkexamens nog beter te formuleren en uitvoerbaar te maken. Veel van de gemaakte opmerkingen hebben we kunnen verwerken.

De Praktijkexamens liggen op dit moment bij de Vakinhoudelijke Beoordelingscommissie (VIBC) en de toets technische Beoordelingscommissie (TTBC) ter beoordeling.

 

De toetsconstructeurs werken aan de theorie-examens. Een aantal docenten heeft zich aangemeld om de theorie-examens tegen te lezen op inhoud en leesbaarheid voor de student.

Leermiddelen

Het auteursteam werkt aan aanvullingen van de vakkennis voor de modules voor Allround Timmerman en aan verdiepende vragen voor het werkboek.

Voor de module Maatvoeren is dit gereed, die gaat verder naar de fase van realisatie (redactie, beeld, opmaak en bestelklaar maken).

 

De auteurs werken nu aan de module Ondersteuningsconstructie en module Prefab constructies.

 

Trajectmappen
De trajectmap voor Allround Timmerman niveau 3 worden met de nieuwe modulestructuur komen per april 2024 beschikbaar. Wil je hier nu al meer over weten dan kun je terecht bij onze relatiemanagers.

Timmerman, niveau 2

Examens

De praktijkexamens van Timmerman (niveau 2) zijn in januari in klankbordbijeenkomsten met opleidingsbedrijven en docenten van roc’s besproken. Hierdoor zijn de opleidingsbedrijven goed geïnformeerd over de inhoud van de praktijkexamens en is er feedback opgehaald om deze nog beter te formuleren en uitvoerbaar te maken. Veel van de gemaakte opmerkingen hebben we kunnen verwerken.

 

De Vakinhoudelijke Beoordelingscommissie (VIBC) en de Toets technische beoordelingscommissie (TTBC) hebben de praktijkexamens beoordeeld. Deze worden nu gereed gemaakt voor de vaststellingscommissie.

 

Er wordt ook hard gewerkt aan de theorie-examens van Timmerman niveau 2; deze zijn aangeboden aan de TTBC ter beoordeling.

Concreet onderhoudt en maakt leermiddelen en examens

We leveren onderwijsproducten voor ruim 30 opleidingen. De activiteiten die we daarvoor ondernemen leggen we vast in de ontwikkelagenda die we opstellen met de vertegenwoordigers van deze opleidingen.